Følgere

mandag 29. oktober 2012

Første snøen!

I dag har første snøfallet kommet hit til Vestfold, til stor glede for både meg og jentene. :)
den kom såpass sein at vi ikke rakk å leke noe i den, men krysser fingrene for at den er der i morgen når vi våkner også. :)
Så da jeg var på butikken i kveld ble jeg så i julestemning av snøen at jeg bare måtte handle med meg ett juleblad og julemarsipan! Nå nærmer det seg med stormskritt!
Også må jeg bare skryte litt av min lille store 1 klassing! Mandag er leksedag, og leksene fyker unna i en fei. Før vi begynner får jeg instruksjon: "Mamma ikke si hva vi skal gjøre-jeg VET det!. For Ellen (lærinna) har fortalt oss det!". Også bare starter hun i en superfart, og jeg blir bare sittende å kontrollsjekke.. :)
Her er en liten del av matteleksa. Og denne gang var alt av tall riktig vei. Det er gjerne det eneste jeg innimellom må "rette" på. Jeg synes det er så fantastisk med disse førsteklassingene som føler de kan alt og er verdensmestere! Herlig innstilling! :) Og hun lærer så masse både på skolen og av klassekammerater- og av de eldre jentene hun leker med. Fadderne er visst veldig stas har jeg skjønt! :)

Ha en fortsatt fin uke!
Klem

søndag 28. oktober 2012

Nytt kjøleskap!

I dag tidlig våknet vi opp til svett ost og salami. Kjøleskapet vårt hadde tatt kvelden i løpet av natta. Kjempe gøy! Spesielt på en søndag da..
Men fant en butikk som selger brukte hvitevarer med åpningstid fra 12-14. Så det ble redningen. :) Fant ett 4 år gammelt kombiskap som passa akkurat inn i størrelse. Noe som var veldig deilig. Det vi har hatt til nå var jo sååååå lite. Vi har jo hatt micro oppå, og allikevel hatt litt å gå på i høyde. Så dette ser veldig mye bedre ut!
 Har ikke fått satt på plass micron ennå som dere ser.. hehe..
 Og jeg drømmer om hvit kjøkkeninnredning! Men den malejobben tar jeg ikke på meg selv altså, det vil jeg gjerne sette bort å få spraymalt. Synes resultatet blir mye penere da. Og blir nok jobb med maling inni alle skapene tenker jeg.
Jentene hjalp til å sette varer inn igjen i kjøleskapet. De elsker å bli tatt bilde av for tiden!

Og vi var så heldige at vi fikk ett kjøleskap i dag også. Foreldrene til ei på jobben til Thomas hadde ett kombiskap de skulle kvitte seg med siden de skulle flytte. Så nå har vi ett vi skal ha i boden også. Det var 210 cm og tungt som fy! Ikke spesielt morsomt å skulle ha inn en trang gang og ned en trapp.. Jaja. Blei en god treningsøkt dette her iallefall.
Måtte jo kjøre og dumpe kjøleskapet vårt også. Og da benytta vi sjangsen å fikk dumpa den gamle fryseboksen vår også. Veldig deilig å bli kvitt! Og veldig happy for at vi klarte å få den ut av boden uten å måtte demontere hyllene der inne. når vi målte opp så det nemlig IKKE ut til at det ville gå.

Må bare vise fram blomsten jeg fikk på jobb tidligere denne uka. Fikk den av foreldrepar til ett av barna på gruppa mi (mammaen er også min arbeidskollega), og de er så flinke til å gi ros og tilbakemeldinger på alt de er fornøyde med. Setter stor pris på sånne små overraskelser i hverdagen altså!

Dagens planer har blitt litt forandra siden vi brukte hele dagen på disse kjøleskapgreiene. Så har verken fått støvsugd senga og soverommet vårt (og skifta på sengene), eller fått malt skuvsenga jeg skal selge.
Men men. Får ta det en annen dag, for nå ligger jeg rett ut på sofaen,sliten og fornøyd  etter dagens "treningsøkt".

Denne uka blir også like hektisk som vanlig, og i tillegg må vi prøve å få klemt inn en økt med Halloween gåing mellom håndballtreninga og foreldremøte på Onsdag. Når vi skal rekke å spise middag den dagen har jeg ikke helt funnet ut av ennå..hehe..

Nå skal jeg inn å kikke på alle blogginnlegg jeg har gått glipp av denne uka!
Ha en fortsatt fin Søndag alle sammen!
Klem

søndag 21. oktober 2012

Søndag igjen! Ukene går så fort!

Blitt lenge siden forrige innlegg nå, det beklager jeg så mye. men det virkelige livet er for hektisk.. hehe. Har dessverre ikke hatt noe tid til å få besøkt dere andre bloggere heller i det siste. Så gleder meg meg til å få oppdatert meg litt på hva som skjer.. :)

Forrige helg fikk jeg vært på loppemarked igjen. Jeg og jentene koste oss hos min mamma hele helgen. Og det var loppis like ved, noe vi alle fire jentene elsker. Morsomt at jentene også har blitt så glade i det synes jeg. Men ikke helt det samme å dra dit med to barn, jeg følte nesten bare jeg sto ved lekeavdelinga.. hehe. Men sånn er det noen ganger.
Kom hjem med 9 Norgesglass i forskjellige størrelser da. Veldig fornøyd med det. De er så fine! Men begynner egentlig å få mer enn nok! Hehe..
 Og litt god hyssing er bestandig kjekt å ha.. Hadde egentlig nettopp kjøpt meg en ny en, men men.
Kjøpte endel andre ting også. En blå og hvit krukke til mel, en gul mugge, noen gamle hvite putetrekk (mamma som fant) mens jeg fant en kommode til henne. Også kom vi hjem med ett lite Barbiehus og noen Barbier. Når ett hus med dokker koster 30 kr kan man jo ikke si nei kan man vel? Og spesielt hun på 6 år leker jo masse med Barbie, både alene og sammen med venninnene sine.

I det siste har jeg også vært så heldig å arve litt klær etter datteren til min kusine. To ganger nå har jeg fått flere poser med klær! Helt fantastisk! Og det har blitt satt stor pris på av både mor og barn. Var jo kjempe masse fint der, og mye i størrelsene over det hun bruker, så da blir det ikke full panikk i heimen hvis hun plutselig vokser ett jafs.
Den tingen jeg nok personlig satt mest pris på var en strikkegenser med en lapp bakpå hvor det sto at enten min tante eller min bestemor har strikka. den blir nok ett kjært plagg. <3
Får ta å sende bildet til min tante for å høre om hun husker genseren.
Her er den iallefall:

 Og med lappen bakpå.. :) En teipbit med skrift.
Ellers i dag har vi gått rundt og solgt kakebokser til inntekt for Håndballen. Vi fikk boksene i går ettermiddag, og ikke så lang frist, så det var bare å sette i gang. Men 14 bokser gikk unna på 45 min, og 2 var allerede holdt av til ei venninne på Sunnmøre-så de skal sendes i posten.
Dette er den første dugnaden vi har hatt, og jeg var sjokkert over hvor lett det var å få solgt dem. Trodde jeg kom til å ende opp med å kjøpe en haug med bokser selv jeg. Men det blei jo faktisk ingen igjen til oss jo!
Tror vi hadde valgt en veldig fin dag å selge på da, for det var innsamling til Amnesti i dag også, så alle hadde jo kontantene klare.. hehe.. Men vet faktisk ikke om det kom noen bøssebærere fra Amnesti hit til området, vi hadde pengene klare og venta på besøk, men ingen kom til oss iallefall.
Får se om jeg finner noe kontonummer til dem istedenfor.

I morgen skal jeg på venninnekveld, det har blitt altfor lenge siden sist! Gleder meg skikkelig!

Ha en ny og fin uke!
Klem

søndag 7. oktober 2012

Irna-pigen

Siden sist har jeg jeg fått en pakke i posten, en liten søt sparebøsse fra 1920 ca.
Den ble laget som reklamemateriell for matvarekjeden Irna. Han som designet denne sparebøssa og resten av firmalogoen/matriell, brukte sin datter Ellen som modell for det som ble Irna-pigen.




Tekst både oppå lokket og på baksiden. Morsomt med litt info om de tingene man kjøper. :)


Ellers har det vært Høstferie her, vi har jobba begge to. Men har vært godt allikevel. Høstferie betyr ingen lekser eller fritidsaktiviteter, så det har vi satt veldig pris på. :) Men nå gleder eldste seg veldig til skolestart igjen. Mest pga at hele skolen har fellessamlinger hver morgen. Og hun ville gjerne opptre der med en sang og dans fra mamma mø cd`n sin...
Hun er gal spør du meg. Skjønner virkelig ikke hvem hun slekter på- hun er skikkelig tøff og liker å vise seg fram. Synes ting kan være litt flaut, men gjør det allikevel siden hun synes det er så morsomt!
Hun føler ikke noe behov for å skulle øve en hel masse på forhånd heller, tar det nesten på sparket etter å ha planlagt i hodet sitt hvordan ting skal være.
Hun gjør meg så stolt! Og håper av hele mitt hjerte at hun fortsetter å hoppe ut i ting sånn helt uten frykt!
Ikke lenge siden hun sang og dansa i fellessamling første gang. Og vi er jo ennå bare i begynnelsen av Oktober!
Tøffe,flinke 1 klassingen min!

Håper alle har hatt en flott uke!.. Og at den neste blir like flott!
Klem