Følgere

lørdag 29. september 2012

Håndgranater hjemme?

Vi har barn, og det bærer absolutt huset vårt preg av.
Men i stua liker jeg å gjemme bort feks tegnesaker, samtidig som det skal er lett tilgjengelig for jentene.

Hjemme hos oss har vi en gammel håndgranatkasse til dette formålet. Den er rett og slett perfekt for både mor og barn. Jeg liker utseende og at den rommer så mye- og barna liker at de har tegnesakene rett ved spisestuebordet og at det bare er å kaste alt nedi igjen når de er ferdige med å tegne...hehe..




Jeg liker at denne kassa har en historie, og at en bekjent av meg har brukt denne da han jobba i militæret. Men den skulle bare kastes da han hadde en opprydning hjemme, så da spurte jeg heller om jeg kunne få den. Så siden i våres har den fått stå i min stue. <3
Ha en fortsatt fin dag!
Klem

søndag 23. september 2012

Helgen er over!

Dette har vært en veldig rolig helg for vår del. Stort sett vært hjemme med huset fult av barn. *kos*. Jeg elsker måten vi bor på, jentene har bestandig mange å leke med. :)

Ellers merkes det godt at sommeren er over for denne gang, huset er med ett mye kaldere og det er mørkt ute om kveldene. Men kos når man kan surre seg inn i sitt favoritt teppe og ha stearinlys skinnende i hele stua.
 Bestandig moro å se hvordan apotekerflaskene er plassert når man i helgene våkner etter barna. Minstejenta  elsker å leke med disse. :)
Denne lykta er nok min favoritt av dem alle. Den har en nydelig grønnfarge med en slitt look. Og en veldig søt lås på den. Bildet lyver veldig på utseende her.
Jeg har fått vaska en gammel trestige som jeg nå bruker til å lufte dynene på om kvelden. Da kan de luftes på verandaen under tak uansett vær...

På lørdag prøvde jeg dessuten ut noe nytt, ga jentene lørdagsgodt rett etter middagen, altså klokka fire. Mulig de spiste mer godteri enn de vanligvis gjør, men det sparte meg for ett par timer med masing. Så alt i alt synes jeg det var verdt det..hehe.. Minstejenta går gjerne om spør etter godteri fra hun står opp på lørdagsmorgenen. Enda hun egentlig ikke er sååå glad i godteri..hihi.
På fredag fikk jeg forresten gave på jobben, helt uten grunn egentlig. Men veldig hyggelig- så tusen takk for det Tonje. :)

Ett fint hjerte som jeg kan pynte litt opp med. Kjempe fint var det! :)

Denne uka blir også hektisk, foreldremøte både i bhg og på SFO, og på Onsdag skal jeg på min første volleyballtrening. Spilte det ett par år fra jeg var 18-20 år tror jeg det var. Men det er jo endel år siden- så jeg er å regne som en nybegynner. Og både gleder og gruer meg på samme tid, og krysser fingre for at nivået ikke er for høyt og at jeg klarer å henge med.
Skal prøve å få pressa inn en spinning time denne uka også, må vel bli i morgen det da. Og heldigvis går abonnementet mitt snart ut. Trening uten ball er ikke noe for meg, det har jeg fått konstantert en gang for alle.  Men godt å ha noe å drive på med, jeg trenger å få fokusert litt på egen trening også, har bare fokusert på barna i 6 år nå, så det er sikkert sunt å ta litt vare på seg selv også nå. Drive med noe man synes er moro og får energi av. :)

Jeg glemte forresten å oppdatere om at Pernille ikke gikk videre på Putti Plutti Pott auditionen, hun sang litt lavt- og da er det ikke noe sjangs til å komme med når konkurransen er stor. Men hun hadde det moro da, så da fikk hun iallefall noe igjen for det. Synes hun er tøff jeg! Jeg hadde aldri gjort det når jeg var på hennes alder. Ikke nå heller for den saks skyld.
De sto foran "nissemor" og "Glupe" i grupper på åtte, og skulle synge ett par strofer fra en av sangene i Putti Plutti Pott. Og etter å ha syngi sammen delte de opp så de sang to og to. Jeg hørte nesten ikke Pernille, for en av de store hun sto sammen med sang så innmari høyt. tror Pernille blei litt satt ut av det. Men sånn er det jo, man må stikke seg ut på en måte- og vise at man tørr. De barna som de plukker ut skal jo tross alt prestere foran tusenvis av mennesker. Så viktig at de velger de rette barna!

Yes yes, nå er det natta her i huset. Må lade opp til en ny og spennende uke. Denne uka har jeg vært helt i koma pga allergitablettene, men håper kroppen har vendt seg mer til dem nå, slik at jeg slipper å sovne på foreldremøtene! Hehe..

Klem

mandag 17. september 2012

Leses på eget ansvar!

Fant ett fint lite førstehjelpsskrin på Nille her om dagen. Så det har jeg plassert på gulvet på toalettet nede-og har fylt med plaster. Slik at de små snuppene mine kan gå å finne seg plaster selv til alle disse usynlige såra deres..hehe.
Plaster hjelper jo nesten BESTANDIG når barna får vondt! Så å ha plaster så tilgjengelig kommer de nok til å synes er gøy.. Blir nok litt større forbruk av plaster enn vanlig, men det er det verdt. :)


Og når vi er inne på emnet har jeg vært hos legen i dag å fått konstatert endel allergier fra endel blodprøver jeg tok for noen uker siden. Jeg fikk svarresultatet på sms for litt siden, men skulle nå ha oppfølgingstime for å prate om dette. På smsèn sto det: blodprøven viser allergisk reaksjon på erter,hasselnøtt,reke, peanøtter, soya, og litt på hvete. Ellers på midd (i sengetøy og støv), katt, hund, burot. Det er mye utslag mot timotei (gress) og burot.

Ja.. hva skal man si. En god del er det iallefall. Og pga at jeg er allergisk mot midd anbefales det at jeg går på allergimedisiner (aerius) året rundt.
Var egentlig midden (æsj) vi prata mest om, for det hjelper ikke for meg å skifte på senga en gang i uka, sånn som jeg er vant til. Jeg må støvsuge senga og madrassene en gang i uka, og også i områdene rundt. Og dyner og puter må luftes daglig. Det blir nok helt slutt på å re opp senga.. :(

Og det finnes endel sengetøy som skal være bra for allergikere mot midd. Så må nok invistere i noe sånt ganske raskt. Ekkelt når man begynner å tenke på hva man sover i om natta. Og når man søker opp info på nett kommer det bestandig opp masse bilder. Noe jeg skal skåne dere for her- alle vet jo hvor ekle disse dyrene er. Blir jo nesten uvel bare ved å tenke på dem.

Legen min sa: "Jeg synes det er ett under at ikke du har klaget over trøtthet før!". Da måtte jeg bruke alle kreftene mine på å la vær å gråte, og husker ikke hva jeg faktisk fikk sagt. Men det er jo AKKURAT det jeg har sliti med i flere år nå. Jeg synes jeg er så unormalt trøtt og sliten bestandig. Uten å ha noe grunn for det.
Men det ble jo litt mer forstålig nå, når jeg får greie på at i den tiden jeg skal sove- restituere meg og samle krefter- så blir jeg utsatt for ting jeg absolutt ikke tåler!

Så nå skal tiltak settes i gang slik at jeg forhåpentligvis kan få "ett nytt og bedre liv" på sikt. Jeg krysser alt jeg har for at dette skal ha en virkning!

Og håper jeg merker jeg merker bedring fort-for jeg klør jeg klør tiddelibom.

En optimistisk mandagsklem herfra!
(Ta det med ro- det smitter iallefall ikke! Hehe..)


søndag 16. september 2012

S.Ø.N.D.A.G.

Kjøpte meg nettopp en gammel skolepult. Har vært på utkikk etter det lenge, men nå har jeg jo egentlig ikke plass til det, for alle plassene er jo fylt opp. Men det var bare ett MÅ ha kjøp for meg- mens mannen kommer til å riste på hodet når han ser den. Og lure på hva jeg skal med den.
Skolepulten er litt sliten og løen, så den må nok dessverre fikses på og pusses opp. Skulle gjerne hatt den slik den er, men den trenger en ny ryggstøtte, og da blir det så feil hvis ryggstøtta lyser opp i en annen farge. Men kom gjerne med tips!



Jeg veit at innerst inne liker mannen alle kjøpa mine, han bare viser det ikke så godt. Hehe..
Men de eneste programmene på TV som vi er enige i å se på er sånt som Lagerkrigen og Skattejegerne, og andre sånne programmer hvor folk gjør kupp og kjøper gamle ting.
Men akkurat nå er jeg mye hjemme alene med barna og sånt, og da har oppussingskøen blitt ganske lang her hjemme. Så enten må jeg sette en liten kjøpe stopp på ting, eller så må jeg snart få kommet i gang med litt restaurering. Men må vente til loppesesongen er over da- det er jo høydepunktet i året for sånne loppe-elskere som meg!

Kom gjerne med tips på farger til denne søte skolebenken-det vil jeg sette stor pris på!

Stor Søndagsklem

mandag 10. september 2012

Soverommet vårt!

Endelig blir det bilder av soverommet vårt- enda det har vært ferdig siden i sommer.. 'blush*









 Denne gamle parfymeflasken kjøpte jeg i Nessebar i Bulgaria. Det var fult av antikvitetsbutikker der, men dette var vel den eneste tingen jeg kom hjem med tror jeg.
 En gammel krukke etter Farmor, den bruker jeg til å oppbevare hennes smykker i. Og lukten av henne sitter der fortsatt 6 år etter, så jeg åpner den opp og mimrer innimellom. <3

 Ett gammelt lommeur.


Har lyst til å bytte ut seng og nattbord etterhvert, men det blir nok en stund til. Men etter make-overen ble det iallefall ett mye mer innbydende rom.

Straks skal vi skal avgårde på audition til Putti Plutti Pott. Har ingen ambisjoner om at Pernille kommer med. for det er stor konkurranse om plassene. Men moro er det uansett, snuppa har venta ett helt år på å få dra på audition igjen.. hihi.. Må vel få henne inn på noe teater etterhvert siden hun synes det er så gøy. Men da må vi reise inn til byen- og mor syntes det er så praktisk med de fritidsaktivitetene som holder til her i nærområdet. Alle aktiviteter begynner jo så innmari tidlig. Ikke lett å rekke alt når man ofte ikke er ferdig før 16-16.30 på jobb altså, så ting må planlegges.

Ha en fin dag!
Klem

søndag 9. september 2012

Ordbekreftelse

Ordbekreftelse er noe tøys, det er disse "robot-tegna" man må skrive inn for å kunne legge igjen meldinger på visse blogger. Og selv om man taster inn riktig er det ofte man ikke får lagt inn melding.
Jeg hadde dette uten å engang vite om det, men det er veldig enkelt å fjerne.
Man går bare inn på innstillinger- så på innlegg og kommentarer- og huker av nei i feltet for ordbekreftelse. Og så lagrer du endringene.
Voila-borte!

Og mens jeg inne på det. Hvordan skriver man over linkadressen på ting og skriver feks: "Dette kan du lese om HER" også kan du bare trykke på HER også kommer du inn på det innlegget eller bloggen det ble linket til?

Jeg er jo fortsatt en rimelig ny blogger, så har mye igjen å lære. Bare hyggelig med hjelp og tilbakemeldinger. Setter pris på alt man kan gjøre av forbedringer.. :)

Skulle gjerne ha bytta ut det øverste bildet på bloggen min også jeg, men alle bildene mine var for store, så det fikk jeg ikke til. Og så har jeg bare latt det være.. hehe

I dag har jeg kjøpt meg en liten sparebøsse gjennom facebook faktisk. En nydelig liten sak fra 1920. Skal selvfølgelig vise den fram når den kommer i posten! :) Så følg med!

Og tusen takk for de flotte tilbakemeldingene jeg får her på bloggen. Veldig koselig å lese! :)

Klem

Tannlegebesøk og 6 årsdag!

På fredag var en stor dag for begge jentene mine. 3 åringen min var på sitt første tannlegebesøk, noe hun har gledet seg veldig til. Og til min store glede møtte vi ei søt og snill tannlege som passet perfekt til jobben sin. Hun var skikkelig barnevennlig og gjorde slik at tannlegebesøket ble en flott opplevelse. :)
 Prinsessa mi hos tannlegen.. hihi.. med tiara!
Måtte feire med en is etterpå selvfølgelig!

.... Også var det jo 6 års dagen til Pernille- som natt til bursdagen sin fikk en ny løs tann. Noe som var en flott bursdagspresang syntes hun. :)
Dagen blei feiret med 14 andre barn + noen voksne. Og i år var feiringa litt mer høylytt enn de har vært. det var krangling og hyling-veldig uvant. For de andre bursdagene har alle lekt så fint sammen. Men håper alle hadde en fin dag tross litt krangling.

 Dekket prinsessebord. :)
 Cupcakes! Hadde egentlig tenkt til å lage cakepops for første gang. Men storesøster i huset insisterte på at det var muffins det skulle være. Får prøve de andre en annen dag.
 Og de måtte være enten blå eller turkise, for det er Pernille sin yndlingsfarge.
 Ett av få bilder av bursdagsbarnet uten andre barn med i bildet. Kjolen kommer ikke så veldig godt frem her da. Men den er veldig søt, med halterneck og åpen rygg.
 Den minste prinsessa ville ikke gå med Brasil kjolen sin på bursdagen. Hun ville ha på favoritt snurrekjolen sin.
Bursdagsbarnet skifta til utkledningstøy i løpet av dagen. :)

Ha en fortsatt fin Søndag alle sammen! I morgen kommer bilder fra soverommet vårt, har jo fortsatt ikke lagt ut bilder av det etter at vi pussa opp. Ting tar tid noen ganger..
Klem

onsdag 5. september 2012

En inspirerende flott blogg!

Titter bare innom for å linke til en super blogg! Ikke så ofte jeg gjør det, men denne er absolutt verdt å titte innom! Spesielt hvis du liker søte retrostoffer og sukkersøte detaljer! Bloggen heter Sukkertøy for øyet, og Ida har en flott give-away nå: http://sukkertoyforoyet.blogspot.no/2012/09/stoff-tapet-give-away.html

Ellers er det mest barnebursdag som står i hodet på meg om dagen, synes det både veldig moro og litt slitsomt å styre med sånt. Planlegge hva man skal kjøpe inn, bake, arrangere osv osv. Men det blir uansett bestandig bra da, så trøster meg med det. :)

Jentene har fått kjoler fra Brasil av Bestefaren sin, så de er iallefall klare for fest! :)
Her er en liten sniktitt..

Ha en fortsatt fin uke!
Klem

mandag 3. september 2012

Porselensfigur

På loppa falt jeg så for en liten porselensfigur av ei lita jente, har aldri kjøpt med meg noe sånt før, men den var så uskyldig og søt.
Den sto sammen med to andre figurer da, så ut som de hørte sammen, men mulig jeg bare beholder den lille jenta.


Ha en fortsatt fin mandag!
Klem

søndag 2. september 2012

Ny seng!

I helga har jeg også vært på gjenbruksbutikken, der er det bestandig masse fint synes jeg, og gode priser. Jeg falt pladask for en gammel enkeltseng med nydelige sengegavler. Så den måtte jeg bare ha, blir ett nytt oppussingsprosjekt utover høsten, for malinga preller av på den...hehe. Men moro med noe man gjøre litt til sitt eget. :)
Det har nok egentlig vært to senger der, mulig en var ødelagt og kasta på dynga? For først da jeg kom hjem oppdaga jeg at jeg hadde dobbelt med sengebunner og sidevegger. Jaja.. Men nyyydelig var den iallefal, elsker disse gamle møblene med flotte føtter og detaljer. Blir nok flere bilder når den skal pusses opp. Men det blir ihvertfall ikke før September er over,for det er en veldig hektisk tid!
Denne skal nok inn på lillesøster sitt rom istedenfor skuvsenga. For nok ta bilder av den og legge ut for salg.

En annen ting hjerte mitt pumpa litt ekstra for var faktisk en hvit gammel barnevogn fra tidlig 70 tallet. Hel og fin, og med ett for innvendig som var hvitt med turkise prikker. Den var bare så utrolig fin! Men mine babyer er jo så store nå at den får nok noen andre stor glede av.
Men måtte ta ett bilde av den da, selv om den var litt tildekt av andre ting. Gliset kommer ikke helt til sin rett på dette bilde, men den var utrolig fin. Skikkelig nostalgisk. Er vel endel av oss i bloggverdenen som har blitt trilla rundt i disse vil jeg tro. :)


Utemøblene jeg handla for en tid tilbake er forresten ferdige, men de skal få stå i garasjen fram til våren. Så bilder av de kommer ikke før den tid.

Og i dag har jeg og minstejenta vært på besøk hos tanta mi som ikke bor så langt unna, vi skulle hente noen klær vi har vært så heldige å få arva etter dattera til kusina mi. Så tusen hjertelig takk for det! :)
Og det var så koselig å få skravla litt,må gjøre det igjen om ikke så altfor lenge!

Håper alle andre også har hatt en flott helg!
Stor klem herfra! :)

lørdag 1. september 2012

Høstens første loppemarked!

Ja, i dag har jeg fått starta loppesesongen med en tur på loppemarked i Skoppum. Men fikk ikke vært der til det åpna, så masse fint var nok solgt før jeg kom. Men var heldigvis litt igjen. Falt pladask for ett gammelt kjøkkenbord med flotte detaljer. Det var malt lysegult, men fargen var egentlig veldig søt. Tror faktisk den hadde fått beholdt fargen hvis den hadde fått blitt med hjem.
Og hadde jeg hatt stor nok bil hadde jeg tatt den uten å nøle, men når man må leie henger- (og egentlig ikke har plass til den hjemme) så må noen skatter dessverre stå igjen. :( Men får ikke helt det bordet ut av hodet altså, så må nok kvitte meg med det store deilige skrivebordet mitt og litt annet slik at jeg kan rettferdiggjøre nye kjøp. :)
Møbler, gjerne store møbler-er absolutt mine favorittkjøp på loppemarkeder og i bruktbutikker. Det er bestandig de jeg går til først. Unntatt når jentene er med, da må vi først til lekene..hehe. Men selv uten jentene med kommer jeg ofte hjem med leker merkelig nok. I dag var det en pose duplo og en barbie og noen barbiebarn.
Her er ett par bilder av noe av det jeg kom hjem med i dag, kjøpte litt mer,men det er i oppvaskmaskinen.
 En gammel skuff. Litt usikker på hva jeg skal bruke den til ennå, så den blir nok stående som dekorasjon til jeg finner det ut.
 En stor gammel grønn flaske, sandkakeformer, ett magasin fra 1954, en kakespade og en lysegul mugge fra Figgjo.
Måtte bare få med ett bilde av den mammas gamle dukkevogn. Fant den på loftet til mamma for en tid tilbake. Den er fortsatt i flott stand- så nå får den igjen oppleve masse kjærlighet og omsorg fra lubne barnehender. <3
Må nok lage ett eget innlegg om denne vognen en dag. Den fortjener det!

Ha en fortsatt fin lørdag!
Klem