Følgere

mandag 27. august 2012

Jeg var i bryllup i helga! :)

På Lørdag var vi i ett fantastisk bryllup til en barndomsvenn av Thomas. Kontakten har ikke vært så stor de siste årene, så veldig koselig å bli bedt. :)
Vielsen var i Nedre Eiker Kirke, den er veldig fin, spesielt utvendig synes jeg. Perfekt til å ta bilder på kirketrappa der! Og det er jo viktig på enn sånn stor dag!
Og vielsen ble holdt av Brudgommens far, det satte ett veldig personlig preg på hele sermonien. :)

Jeg legger ikke ved noen bilder av brudeparet, for jeg har ikke spurt dem om tillatelse. Dessuten hadde jeg ikke så mange fine bilder fra dagen, for jeg valgte å bare ta med mobilen og skulle ta bildene med den for den har vanligvis ett veldig bra kamera. Men alle bildene som er tatt inne ble IKKE bra! Så jeg angret bittert på at jeg ikke tok med speilreflekskameraet. Selv om det tar mye plass.

Selskapet etterpå ble holdt på Fruene Haugestad i Lier.

Ett veldig koselig sted hvor vi ble servert nydelig mat. Anbefales absolutt!
Desserten var absolutt favoritten, sjokolade fondant! Nam nam.
Interiøret besto av mange gamle flotte ting som selvsagt fattet min interesse. Her er noen:


Og disse paraplyene som hang ved utgangsdøra syntes jeg var så søte. *ønsker meg den i midten*
Ellers er hverdagene veldig opptatte her i huset, Pernille vil jo gjerne holde på med både dans,håndball og fotball.. hehe.. Men hun må nok bestemme seg for to ting, må jo tross alt ha litt tid til lekser og leking innimellom også. ;)

Ha en flott uke!
Klem

mandag 20. august 2012

1. Skoledag!

I dag var endelig den store dagen her, spennende for både små og store!
I går kveld valgte vi ut klærne hun skulle ha på seg, hun var klar i sin tale, turkise tights, bluse og rosa hatt. Og hun følte seg sååååå fin! Hun var til og med usikker på om noen kom til å kjenne henne igjen.. hihi..

Hun var jo selvfølgelig fin da, men overraskende for mamma`n at hun ikke valgte skjørt eller kjole. Hun føler seg gjerne finest i det. Hun er skikkelig jentete i klesveien, men kjolene stopper henne gjerne ikke fra å klatre, spille fotball og ellers være aktiv. Og hvis hun skal kle seg ut er det gjerne som cowboy. :)
Jeg var veldig guttjente som liten,og ikke så opptatt av kjoler. Så dette kjole-greiene må hun nok ha etter tanta si tenker jeg.

 Ikke det fineste været i dag, litt yr i lufta. Og det begynte heldigvis aldri og pøse ned.
 veldig klar for å få levert lillesøster i barnehagen så skoledagen skulle begynne. :)
 Stolt jente med ny skolesekk som hun har fått av farmor. :)
 Hilser på rektor og får blomst.
 Dypt konsentrert i sin første skoleoppgave! Å skrive navnet sitt som skal på skuffen hennes.
 Litt tid for lek og moro også. Kortspill med bestevenninna. Hun var veldig fornøyd med at hun kom i samme gruppe med 4 av sine nærmeste venner. To jenter og de 2 kjærestene sine. Er det rart jeg gruer meg til hun blir tenåring????
 Navnskiltet hun laget før sommeren sammen med fadderne sine.
Stolt tannløs skolejente! Den nye tanna har kommet ganske langt opp, men den ser endel større ut enn det er plass til i det lille mellomrommet-så den dytter nok snart ut noen flere tenner tenker jeg.
Pernille ble trukket ut til å skrive dagens dato, altså 20 August. Og 20 er skrevet i "typisk" førsteklasse stil med 2 tallet feil vei. Morsomt å få vært tilstede å få det med seg. :)

Og da skolen var ferdig dro vi hjem og kosa oss med gele og vaniljesaus. Det er det beste skolejenta mi vet-vaniljesausen altså. Spiller egentlig ikke noe rolle hva som er under den. hihi..

Håper andre skolebarn har hatt en like flott dag som oss!
Klem

Jeg har fått meg Sifon flaske!

Yes!
Nå er jeg lykkelig eier av en nydelig Sifon flaske, har ønska meg det kjempe lenge!
Den er stor, mye større enn jeg turde å håpe på. Ikke bestandig så lett å se utifra bilder synes jeg. Jeg er iallefall superfornøyd med kjøpet.

Jeg har vel egentlig aldri handla på nett tidligere(annet enn på finn), jeg synes det er litt skummelt. Men denne nettbutikken kunne jeg bare ikke la gå fra meg.
Koselige Merete som har bloggen Tre Engler: http://tre-engler.blogspot.no/ har mange kjempe fine ting og en nydelig og spennende blogg.
Og derfra kan du klikke deg inn på nettbutikken hennes.

Litt usikker på om det er lurt å linke til butikken hennes herfra altså, jeg vil jo helst ikke at dere skal kjøpe opp alt det jeg har på ønskelista før jeg rekker det..hihi..



Jeg elsker sånne gamle flasker altså, de er så dekorative og fine! Jeg ønsker meg flere!
Angrer på at jeg ikke tok meg tid til å ta bilde av innpakkinga den kom i også, for den var så fint pakket inn. Men jeg var som en liten unge på julaften-bare reiv av papiret med engang! hehe..

lørdag 18. august 2012

Jeg har shoppa ny søppelbøtte!

Nå har jeg handla litt brukt igjen, fant en flott gammel avfallsbøtte. Så den måtte jeg jo bare ha! Den skal nok få fungere som søppelbøtte på rommet til storesøster. Tror egentlig ikke at hun har behov for det riktig ennå, men den passa jo så godt inn. :)
 Grønn,søt og gammel. :)
 Jeg syntes håndtaket var så fint!
 spannet ser godt og velbrukt ut.

I dag har storesøster og jeg vært å shoppa litt nye klær til skolestart, men jeg syntes mange butikker var veldig utplukka i hennes str nå, merklig nok.. hehe. Men handla litt forskjellig, så får vi se hva vi ender opp med å bruke på mandag. Nå er det skikkelig nedtelling her i huset! Spennende med skolebarn i hus!

Ha en fortsatt god lørdag!

tirsdag 14. august 2012

Sti for øye

På Søndag dro vi også på Fossnes i Stokke Kommune, der var det "Brødets Dag" som feires årlig i regi av Stella Polaris. Masse salgsboder og underholdning. Det jentene syntes var mest stas var nok å selv få prøve å sjonglere.
Madeleine, minste jenta er så var på høye lyder, så hun og jeg måtte bare gå fra showet. Men det var igrunn like greit, det var så mange foran oss at vi ikke så noe uansett.
Vet ikke om vi bare var der på ett dumt tidspunkt, men forventa meg mer ut av arrangementet. Og jentene ble fort rastløse der.
Så vi valgte heller å gå på "sti for øye" som også ligger på Fossnes. Det er en sti i skogen som kunstnere har vært med på å lage. Så jentene gikk å speida etter ting hele tiden, og løp fra sted til sted. De 2 km gikk jammen fort! Rakk såvidt å knipse noen bilder jo..hihi.. Og de fleste av de jeg har er vel jentene med på. Men la gå.. ;)
 En statue som signaliserer starten på vandringa.
 Den er ganske stor!
 Villsvin/vortesvin- litt usikker på hva det var. Den er nok ikke laget bare av naturmaterialer, men morsomt at man ser røtter og greiner som stikker ut av den.
 Store fuglefjær. All kunsten som er laget til stien er ting som man kan finne rundt om i naturen. :)
 De kan brukes til å skli på også!...
.... Eller posere!
Jentene er veldig glad i å bli tatt bilde av. "Ta bilde av oss nå mamma!" Madeleine var litt ukonsentrert da, så jeg spurte om hun kunne smile, det skulle jeg nok ikke gjort.. hehe.

 Ulver i stein. Nesten litt ekle å se på egentlig.
 Men kan nok ikke være så skumle siden "pysa" også turde å gå helt bort til de for å undersøke de nærmere.
 Blåbær!
 Mange blåbær!
  Mange store og fine blåbær fant vi! Men var ikke helt alene der, så fikk ikke tatt bilde av alle blåbæra som var der.
Det hang mange forskjellige fuglekasser oppi trærne. Pga motlys ble det vanskelig å fotografere de fleste, men morsomt å gå å leide etter dem. "Se der er en til mamma! Nå har vi finni 5- og pappa bare1! Vi vinner mamma!" Sitat Pernille på snart 6 år som er veldig glad i å vinne. :) Og ofte her i huset er det jentene mot guttene i konkurranser, selv om det kanskje er litt feigt siden vi er 3 mot 1. Hihi..

Her er linken til sti for øyet hvis noen vil kikke mer, eller har bor i nærheten og kanskje vil ta en tur. Vi må tilbake,for ser det er noen småting vi har gått glipp av...
http://www.stiforoye.no/index.php

Klem fra loppemamma og småloppene!
Og jeg har kjøpt en liten gammel skjønn ting som dere snart skal få se! :)

søndag 12. august 2012

Fonhagen

I dag har vi vært på hagevandring for første gang, eieren er en tidligere arbeidskollega, og jeg hadde hørt rykter om at hagen var bra. Så da jeg så oppslag i byavisa at det skulle arrangeres åpen hage hos han i Åsgårdstrand så måtte vi jo bare ta en tur.
Og vi angra på ingen måte, det var over all forventning! Og få til så mye fint i ett vanlig boligfelt med normal størrelse på hagen syntes jeg kanskje var mest inspirerende!
Masse flotte blomster, hagedammer, statuer,drivhus, utestuer,stier og mye annet. For en kreativ mann!
Tok selvfølgelig masse bilder...
 Skiltet på porten.
 Dekorasjon ved siden av porten.



 Man kunne følge stiene til nye spennende steder i hagen.


 Utekjøkken
 Snakk om herlig daybed! Laget som en gynge. Her kunne jeg gjerne ha tilbrakt late sommerdager!
 Pent omkranset av blomster. :)


 Blåbær på store busker! Nam nam..
 Og se hvem vi møtte! Dette pinnsvinet var veldig liten, så den har nok en mamma og pappa og noen søsken i hagen også. :)

 En liten bekk.
 Dekorasjon i en av de mange dammene.
 Digre koier i en stor dam. De største var på rundt 6 kg! Kjempespennende. Han hadde ca 60 stk.
 Vannliljer i koiedammen.

 Sjarmerende utestue.
 Inni utestua var det innredet med sofa og fantastisk utsikt. Åpning til en dam på den ene siden.
 Og kikkehull til koiedammen. Og som dere ser er disse fiskene STORE! Den ene i front der har jeg jo bare fått med under halvparten av.
 Prøvde å ta bilde gjennom glasset. Her er noen av de mindre koiene inne i "tanken", det er åpning øverst til venstre som de fritt svømmer ut i den 2 meter dype dammen.
Rustent stort melkespann. ELSKER!

Da vi var inne i utestua og kikka på koiene så sa jentene at de gjerne ville flytte dit, så tror de kosa seg skikkelig!
Flott slutt på helga!
Ha en fin uke! Klem